kompass banner

Organisation i udvikling

 

At udvikle sin organisation er ofte en særdeles vanskelig proces, som rummer en lang række uforudsete udfordringer.

 

Forankring og implementering

De fleste virksomheder og organisationer kan lave en, på papiret, ny og god forretningsplan, strategi eller vision, men det svære og ofte oversete aspekt ved sådanne nye tiltag, er at få disse nye tiltag forankret ned igennem organisationen.

Forankring og implementering af nye tiltag er to i vores øjne ofte oversete elementer ved omlægninger, sammenlægninger eller iværksættelse af nye tiltag. At få nye tiltag til at virke efter hensigten kræver langt mere fokus end, hvad tilfældet er i mange virksomheder i dag.

 

Udvikling vs. forandring

Det berømte citat fra Søren Kierkegaard: ”Alle vil udvikling – ingen vil forandring”, viser sig at være den udfordring som mange ledere oplever fra medarbejdernes side i forandringsprocesser.

 
Det er en stor opgave at stå overfor, når organisationen fx skal ændres/trimmes i større eller mindre udstrækning. Den svære kunst består ofte i at få medarbejderne til at forstå grunden til omlægningen og få dem 'med på vognen'.
Derfor bør der tillægges arbejdet med forankringen og implementering af nye tiltag et meget større fokus, hvis fordelene ved omlægninger skal blive efter hensigten og omsættes til fornuftig praxis.

 

A.P. Møllers Allè 9B | DK-2791 Dragør | +45 70 22 26 64 | contact@inthrface.com